La Generalitat promociona els racons més inèdits de la costa catalana a través de Google

La Generalitat promociona els racons més inèdits de la costa catalana a través de Google

Des d’avui ja són visibles dins Google Maps (https://www.google.com) 40 indrets de costa catalana, gravats amb la més alta tecnologia òptica topogràfica de Google. Aquesta publicació és la culminació del projecte de digitalització que va tenir lloc l’octubre passat, quan tècnics de Google i del CTTI –Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació-, amb la col·laboració de l’Agència Catalana de Turisme, van recórrer i fotografiar amb la tecnologia Street View diverses platges i cales de la costa catalana.

 

A més de recorreguts terrestres, el projecte també va incloure la fotografia amb vaixell, tot vorejant la costa, de tot el Cap de Creus, Delta de l’Ebre i Illes Medes, la qual cosa permet fer una visita virtual des del mar d’aquests indrets mitjançant Google Maps. Com a fet totalment inèdit, també és possible ja fer un recorregut virtual per la Meda Gran, illa a la qual no és possible accedir habitualment, en ser zona protegida del seu parc natural.

 

És el primer cop que una administració o govern ha treballat juntament amb Google per a un projecte d’aquesta magnitud, amb l’objectiu de potenciar l’atractiu turístic de Catalunya i posar en valor el seu patrimoni natural i paisatgístic.

 

Tecnologia Trekker

 

Google Street View ofereix l’accés virtual a aquests indrets de costa catalana gràcies a la tecnologia Trekker, desenvolupada per Google. Aquesta tecnologia consisteix en una estructura portàtil equipada amb 15 lents que permet a un operador obtenir imatges en 360 graus de paratges allà on un vehicle motoritzat no pot accedir. Catalunya ja va ser notícia per l´ús d’aquesta tecnologia l’abril passat, quan es va publicar a Google Maps, amb la tecnologia Street View, imatges panoràmiques de 16 dels principals monuments catalans, en una iniciativa promoguda per Google i la Generalitat, a través del Departament de Cultura i del CTTI.

 

Físicament, el Trekker és una “motxil·la” d’1,2 metres i 18 kilos de pes, que du incorporades una càmera de 15 lents, que capta imatges de 360 graus cada 2,5 segons. Aquestes imatges, un cop processades, s’incorporen a Street View, disponible dins Google Maps.

 

Aquesta tecnologia revolucionària, que forma part del projecte de digitalització global del planeta de Google, està permetent que tothom pugui accedir virtualment als indrets més espectaculars, remots i de difícil accés del món a través d’un ordinador, i obre les portes a possibilitats de promoció d’espais d’interès turístic, paisatgístic i cultural inimaginables fins fa molt poc temps.

 

Les 40 cales, platges i zones de costa a les quals es pot accedir virtualment són:

 

INDRET
Street View vaixell Illes Medes
Meda Gran
Street View vaixell Cap de Creus1Street View vaixell Cap de Creus2Street View vaixell Cap de Creus3
Street View vaixell Delta Ebre1Street View vaixell Delta Ebre2
Cala Murtra
Cala Montjoi
Cala Jóncols
Cadaqués
Cala Sa Sabolla
Cala de Portlligat
Cala Jugadora
Cala Tulip
Pas de Claveguera
Far de Saranella
Llançà
Montgó
Platja de Riells
Muscleres Grosses
Foradada
Cala Castell
La Fosca
Sa Riera
Cala d’Aiguafreda
Sa Tuna
Aiguablava
Cala Moreta / Illa Roja
Platja Fonda
Fornells
Platja del Racó
Punta la Mora
Tamarit
Sant Salvador
Waikiki
Sitges
Tarragona espigó
Mitjorn
El Serrallo
Riumar
Punta de la Banya
Salines Delta Ebre

Deja un Comentario

Tu dirección de email no será publicada. Required fields are marked *

*

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>